لیست اختراعات زهره صبوري
توليد كيك فراسودمند با استفاده از نگهدارنده ها و ضد اكساينده هاي طبيعي در سال هاي اخير، حفظ سلامت ماده غذايي و افزايش عمر ماندگاري موادغذايي جايگاه ويژه اي در صنايع غذايي به خود اختصاص داده است. از آن جايي كه مصرف نگه دارنده هاي شيميايي در مواد غذايي مي تواند خطراتي را براي سلامت انسان به همراه داشته باشند، امروزه استفاده از نگهدارنده هاي طبيعي مورد توجه محققين قرار گرفته است. از جمله اين تركيبات طبيعي مي توان به عصاره ها و اسانس هاي گياهي اشاره كرد. هدف از اين مطالعه استفاده از عصاره هاي گياهي زوفا و سرخارگل به عنوان جايگزبن ضد اكساينده ها و نگهدارنده هاي شيميايي در كيك و يا در آينده در ساير محصولات قنادي مي باشد. نتايج طرح نشان داد كه اين دو عصاره فعاليت ضد اكسايشي و ضد قارچي قابل توجهي دارند و مي توانند جايگزين مناسب براي ضد اكسابنده ها و نگهدارنده هاي شيميابي باشند. با توجه به خواص آنتي اكسيداني و درماني اين دو گياه از جمله كاهش قند خون ، كاهش فشار خونف التهاب و اسپاسم در ماهيچه هاي نرم دستگاه گوارش، درمان تب، ناراحتي هاي سينه و روماتيسم توسط زوفا و درمان عفونت هاي گوارشي، عفونت هاي دستگاه ادراري، ناراحتي هاي پوستي، معالجه كننده سرماخوردگي و تقويت سيستم ايمني بدن و افزايش توليد ابمونوگلوبولين جي توسط سرخارگل مي توان با استفاده از آن ها در كراكر، كيك و بيسكويت كه بيشتر مورد مصرف كودكان، مدرسه اي ها و دانشگاهيان قرار مي گيرند. هم مدت ماندگاري اين محصولات را افزايش داد و هم سلامت جامعه را تضمين نمود.
موارد یافت شده: 1